dimecres, 27 de novembre del 2013

COM I QUAN S'HAN DE PRENDRE ELS GELS ENERGÈTICS?

Gels energètics són gels d'hidrats de carboni que proporcionen energia per a l'exercici i que ajuden a recuperar-se, s'utilitzen normalment en activitats de resistència com córrer, ciclisme i triatló. També es coneixen com gels de resistència, gels esportius, gels nutritius i els gels d'hidrats de carboni. 


Vénen en una sola porció de petits paquets de plàstic. Cada paquet té una tira amb una petita osca a la part superior que es pot pelar per fer una obertura per poder consumir el gel.

Un cop consumit, els carbohidrats que es troben en els gels són absorbits per la sang per abastir el cos amb calories i nutrients per impulsar-se durant l'activitat realitzada, ajudant a retardar la fatiga muscular, elevar els nivells de sucre en la sang i millorar el rendiment. La majoria dels gels energètics no tenen greix, fibra o proteïnes, pel que poden ser digerits ràpidament. Contenen principalment sucres i maltodextrines, que els fan similars a les begudes esportives sense l'aigua. Alguns gels, com ara e-Gel, també vénen amb electròlits afegits. També hi ha gels amb extres com el ginseng i altres herbes, aminoàcids, vitamines i coenzim Q10. La cafeïna pot trobar-se en alguns gels també. Els exemples de comú gels energètics són GU, PowerBar Gel i Tret CLIF.
L'ús recomanat és de 15 minuts abans de començar i 30-45 minuts després de començar l'exercici de resistència. El primer gel abans de l'exercici pot substituir un aliment alt en carbohidrats. Desprès s'ha d'utilitzar cada 30-45 minuts durant l'exercici. A l'hora de consumir el gel, es recomana de prendre-se'l amb un got d'aigua per evitar el risc de deshidratació. El consum exacte del gel varia per a cada atleta en funció del seu el metabolisme, el pes corporal i el seu estat físic.

Aquest es un vídeo extret de la pàgina web de La Marató Pas a Pas (http://www.lamaratopasapas.com), on expliquen com i quan podem utilitzar els gels energètics durant una activitat física.

Vídeo: http://www.lamaratopasapas.com/entrevistes/gels-energetics/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada